Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE IMOBILE DE BIROURI

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE CLĂDIRI DE BIROURI


 

Evaluarea imobilelor de birouri este una din specializările departamentului de evaluare imobiliară al Activ Property Services. Am realizat de-a lungul anilor peste 300 de rapoarte de evaluare şi/sau re-evaluare pentru clădiri de birouri. Realizăm în mod curent, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, următoarelor tipuri de rapoarte de evaluare imobiliară:

Evaluare Imobile Birouri
  1. Evaluarea spaţiilor de birouri
  2. Evaluarea clădirilor de birouri
  3. Evaluarea proiectelor de birouri în dezvoltare

Evaluarea clădirilor de birouri este o evaluare complexă ce presupune în primul rând o experienţă profesională de minum câţiva ani de practică imobiliară şi în al doilea rând o înţelegere foarte bună a pieţei spaţiilor de birouri din principalele oraşe din România. Am realizat evaluări imobiliare în majoritatea reşedinţelor de judeţ. Am efectuat evaluări pentru clădiri de birouri în Bucureşti, evaluări imobile de birouri în Cluj, evaluări spaţii de birouri în Timişoara, evaluări proprietăţi de birouri în Iaşi sau Constanța.

Ca şi la evaluările spaţiilor comerciale, legile în vigoare cu privire la taxarea proprietatii imobiliare prevăd cerinţă de evaluare imobiliară (link pagina evaluare proprietati imobiliare) în vederea impozitării să fie realizată de persoanele fizice sau juridice la un interval de 3 ani sau 5 ani. Nerespectarea acestei solicitări legale dă dreptul Direcţiei de Impozitare şi Taxe Locală să impoziteze din oficiu proprietatea deţinută.


 

SCOPUL EVALUĂRII IMOBILIARE

Pentru primele două tipuri de spaţii de birouri menţionate mai sus, experţii noştri ANEVAR, dar şi partenerii noştri evaluatorii imobiliari ANEVAR din teritoriu, realizează rapoarte de evaluare pentru cele trei scopuri principale:

  1. Evaluare imobilului de birouri pentru scop intern, adică pentru informarea periodică a Consiliilor de Adnministratie sau pentru restructurări de portofolii imobiliare
  2. Evaluare cladirtii de birouri pentru garantarea împrumutului ipotecar
  3. Evaluare pentru impozitare
  4. Evaluare pentru vânzare

Ca şi la evaluarea spaţiilor comerciale, rapoartele de evaluare pot fi cu inspecţia clădirii, model solicitate de cele mai multe ori de băncile creditoare sau de către Direcţia pentru Impozite şi Taxe Locale pentru evaluările pentru impozitare, său raport de evaluare imobiliară fără inspecţia clădirii, model solicitat în general în situaţia re-evaluarilor imobiliare pentru creditare bancară sau de către bănci în cazul portofoliilor de proprietăţi pentru situaţii statistice.


 

SURSA INFORMAŢIILOR

În general pentru determinarea valorii de piaţă într-un raport de evaluare imobil pentru birouri, metoda cea mai răspândită printre experţii evaluatori ANEVAR este metoda capitalizării veniturilor, metoda ce presupune cunoaşterea în detaliu a pieţei spaţiilor de birouri şi a chiriilor de piaţă. Principala sursă de informaţii pentru analiza chiriilor de piaţa este:


 

PREŢ EVALUARE IMOBILIARĂ BIROURI

Diferenţa între preţul unui raport de evaluare pentru spaţiu de birouri şi raportul de evaluare pentru un proiect în dezvoltare este seminificativa. Ca şi la rapoartele pentru evaluarea centrelor comerciale, numărul chiriaşi contribuie de asemenea la determinarea preţului evaluării imobiliare.

Evaluare Spații Birouri

În mod indicativ, preţurile pentru evaluările imobilelor pentru birouri sunt următoarele:

  1. Evaluare spaţiu de birouri preţ indicativ între 200 şi 400 euro + TVA per proprietate
  2. Evaluare imobil de birouri preţ indicativ între 400 şi 800 euro + TVA per proprietate
  3. Evaluare proiecte comerciale în dezvoltare preţ indicativ între 400 şi 800 euro + TVA per proprietate

Se înţelege prin spaţiu de birouri, o parte dintr-o clădire de birouri dar poate să însemne un etaj, mai multe etaje sau o parte dintr un etaj.

Preţurile rapoartelor de evaluare imobiliară de mai sus sunt aplicabile proprietatiilor de vânzare sau creditate în mod curent pe piaţa românească. În cazul evaluării clădirilor de birouri pentru impozitare, preţul evaluării imobiliare scade cu 10-20 % funcţie de mai mulţi factori de la caz la caz „sau” specifici proprietăţii imobiliare de evaluat.

 
 
Scroll to Top