Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE IMOBILE DE BIROURI

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE SPAŢII BIROURI


 

Evaluarea spaţiilor de birouri se referă la acele suprafeţe cu destinaţia de birouri din cadrul clădirilor de birouri sau cele situate la parterul sau parterul + mezaninul clădirilor de locuit. În cazul clădirilor de birouri, acestea pot ocupa o parte dintr-ul etaj sau mai multe etaje succesive sau nu.

Evaluare Spații Birouri

Evaluarea acestor spaţii necesita cunoaşterea temeinică a pieţei spaţiilor de birouri din oraşul respectiv şi o înţelegere corectă a evoluţiei şi tendinţelor chiriilor de birouri în contextul întregului oraş sau a comparaţiei cu oraşe similare. Departamentul de evaluări al Activ Property Services este format din evaluator imobiliari cu experienţa bogată în acest domeniu.

Baza de comparaţii este relativ restrânsă pentru oraşe mici şi medii de tipul Arad, Craiova, Brăila sau Bacău, dar suficientă pentru oraşele capitale de regiuni ca Bucureşti, Cluj sau Timişoara.

Principalele solicitări sunt pentru redactarea rapoartelor de evaluare pentru creditare imobiliară, scop intern, pentru vânzare sau pentru determinarea valorii impozabile. Este necesar ca inspecţia clădirilor de birouri, implicit şi a spaţiilor conţinute să se facă de experţi evaluatori ANEVAR cu cunoştinţe temeinice de construcţii deoarece majoritatea clădirilor de birouri sunt construcţii complexe, cu instalaţii moderne şi finisaje cu valoare mare. Înţelegerea caracteristicilor de tipul „clădiri verzi” sunt de asemenea necesare pentru evaluatori.


 

PREŢUL EVALUĂRII

Preţul evaluării imobiliare pentru spaţii de birouri variază în funcţie de aria construită şi în funcţie de calitatea clădirii unde este situat. Preţul indicativ pentru un raport de evaluare la standardele ANEVAR începe de la 200 euro pentru un spaţiu de birouri ce reprezintă o parte dintr un etaj şi poate ajunge la 400 Euro exclusiv TVA pentru spaţii de birouri mai mari sau împărţite pe mai multe etaje. Raportul de evaluare se face cu inspecţia proprietăţii şi durează în general între 3 - 5 lucrătoare. Sursele principale de informaţii sunt www.spatii-de-birouri.ro şi www.imobiliare.ro.

 
 
Scroll to Top