Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE SPAŢII COMERCIALE

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE PROIECTE ÎN DEZVOLTARE


 

Departamentul de evaluări al Activ Property Services realizează acest tip de evaluare în general la cererile băncile creditoare sau de consiliile de administraţie cu scopul de a se obţine o refinanţare sau o renegociere a condiţiilor de creditare. Sunt multe cazuri în care datorită schimbărilor condiţiilor de piaţă, cum ar fi modificarea raportului cererii şi ofertei sau modificări a tendinţelor de creştere sau descreştere a chiriilor / preţului de vânzare, dezvoltatorii imobiliari să fie nevoiţi să regândească planul de construire.

Metoda de evaluare are ca rezultat determinarea valorii „proprietăţii în curs de construire” ce se obţine prin estimarea valorii de piaţă a proiectului realizat din care se scade valoarea investiţiei necesare de la data evaluării până la data realizării integrale a proiectului.

Raportul de evaluare este mult mai complex decât rapoartele de evaluare pentru clădiri existente şi presupune premize de lucru ce trebuie atent fundamentate. Evaluatorul trebuie să deţină Evaluarea cunoştinţe temeinice de piaţăşi să poată înţelege Evaluarea tendinţele de tranzacţionare specifice, mai ales pentru proiectele ce urmează a fi terminate într-o perioadă mai lungă de timp.

Evaluarea proiectelor imobiliare în dezvoltare este aplicabilă atât construcţiilor rezidenţiale de tip „complex de blocuri de apartamente” sau ţip „complex de case”, cât şi construcţiilor comerciale sau industriale. Cererile vin de obicei din partea marilor dezvoltatori imobiliari, atât romani cât şi străini.


 

PREŢUL RAPORTULUI DE EVALUARE

Preţul unui raport de evaluare confirm standardelor ANEVAR pentru proiecte în dezvoltare se încadrează în general între 500 euro pentru unităţi individuale de tip bloc sau spaţiu comercial independent şi poate depăşi 2.000 euro pentru proiecte de dezvoltare complexe cum ar fi centre comerciale mari sau complexuri rezidenţiale cu spaţii comerciale şi birouri sau hotel.

 
 
Scroll to Top