Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE APARTAMENTE

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE CASE ŞI VILE


 

Evaluarea caselor sau a vilelor este ca şi în cazul apartamentelor cel mai des utilizată în relaţie cu obţinerea unui credit bancar, efectuarea unei tranzacţii sau în cazul declarării valorii impozabile a clădirii, şi poate fi efectuată exclusiv de către un expert evaluator acreditat ANEVAR.

Evaluare Case

Evaluatorul analizează amplasamentul, tipologia construcţiei şi nu în ultimul rând nivelul de finisare pentru a poziţiona proprietatea evaluată în piaţă şi a utiliza cele mai potrivite informaţii cu privire la proprietăţi comparabile pentru estimarea valorii de piaţă. În unele situaţii, de obicei când casele sau vilele au utilizare de spaţiu de birouri, evaluatorul poate utiliza şi informaţii legate de chiriile de piaţă pentru utilizarea alternativă celei rezidenţiale.

Preţul rapoartelor de evaluare pentru case sau vile este în general cuprins între 100 euro şi 250 euro exclusiv TVA. Aceasta gamă de preţuri se aplică pentru vile sau case normale cu regim de înălţime de la parter până la P+1. Pentru vile cu regim de înălţime mai mare, preţul poate creşte uşor.


 

RAPORT DE EVALUARE

În cazul cererii pentru determinarea valorii de piaţă pentru creditare bancară, cea mai folosită metodă de evaluare este „metoda comparaţiilor” şi este folosită de toţi evaluatorii noştri ANEVAR, cât şi de evaluatorii noştri parteneri.

În cazul cererii de evaluare imobiliară pentru impozitare, valoarea de impozitare este dată de „valoarea impozabilă” din raportul de evaluare, iar metodă de evaluare cea mai folosită este „metoda abordării prin cost” în cazul în care proprietatea este deţinută de persoana fizică sau metoda administrativă în situaţia în care proprietatea este deţinută de o persoană juridică.

 
 
Scroll to Top