Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE CENTRE COMERCIALE

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE CENTRE COMERCIALE


 

Evaluarea centrelor comerciale este o evaluare imobiliară specială.

Inspecţia şi redactarea unui raport de evaluare pentru acest tip de imobil necesită o foarte mare experienţă în evaluarea spaţiilor comerciale şi o cunoaştere în detaliu a tranzacţiilor imobiliare cu spaţii comerciale în cadrul acestor tipuri de construcţii.

Evaluatorii imobiliari ai Activ Property Services au calificarea necesară pentru a realiza acest tip de evaluare imobiliară. Lista acestora este disponibilă la cerere.

În general o astfel de evaluare cere o conlucrare foarte strânsă cu agenţi imobiliari specializaţi în închirierea de spaţii comerciale independente sau centre comerciale.

Determinarea valorii de piaţă pentru un centru comercial se face cu metoda capitalizării veniturilor, ceea ce presupune înţelegerea în detaliu a închirierii şi chiriilor pentru diverse tipuri de activităţi comerciale, cât şi sustenabilitatea lor pe termen lung.

În cazul evaluării centrelor comerciale pentru impozitare, rapoartele de evaluare trebuie să aibă ca rezultat valoarea impozabilă care se determină cu abordarea prin cost. Totodată, aici evaluatorul imobiliar trebuie să cunoască foarte bine sistemele constructive ale centrelor comerciale.

DORESC OFERTĂ

 

PREŢUL RAPORTULUI DE EVALUARE

Preţul evaluării imobiliare pentru centre comerciale variază semnificativ în funcţie de aria construită şi în funcţie de numărul de chiriaşi ai clădirii.

Preţul indicativ pentru un raport de evaluare la standardele ANEVAR începe de la 700 euro pentru un centru comercial mic ‘’de cartier”, şi poate ajunge la 2.000 Euro exclusiv TVA pentru centre comerciale mari.

Raportul de evaluare se face cu inspecţia proprietăţii şi durează în general între 5 şi 10 zile lucrătoare.

Sursele principale de informaţii sunt www.spatii-comerciale-romania.ro şi www.imobiliare.ro.

 
 
Scroll to Top