Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE UTILAJE

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE UTILAJE


 
Evaluare Utilaje

Evaluarea utilajelor este o evaluare cu un grad ridicat de dificultate prin prisma profilului variat al activităţilor industriale de producţie.

Evaluarea utilajelor presupune de asemenea cunoştinţe tehnice specifice sectorului industrial din care face parte, de multe ori evaluatorii alocând o perioadă importantă de timp pentru aprofundarea activităţii specifice de producţie.

Scopurile pentru care sunt solicitate cel mai des evaluări sunt pentru garantarea împrumutului bancar şi pentru tranzacţionare. Evaluatorii Activ Property Services au efectuat evaluarea a peste 1.000 de utilaje în activitatea desfăşurată până în prezent.

DORESC OFERTĂ

 

METODE DE EVALUARE

Abordările prin comparaţii de piaţă şi abordarea prin cost evaluarea bunurilor mobile conform standardelor ANEVAR sunt cele mai des folosite. În situaţia în care bunul mobil de evaluat este adus ca aport şi poate fi izolat, se foloseşte abordarea prin venit. În cazul bunurilor mobile de larg consum, unde există o cerere şi o ofertă care poate fi măsurată, de exemplu autoturismele, cea mai indicată metodă este comparaţia de piaţă.

Bunurile mobile nu fac obiectul impozitării, astfel încât cele mai multe solicitări pentru realizarea de evaluări de bunuri mobile sunt cu precădere pentru pentru garantare, pentru vânzare sau pentru raportare financiară.

 
 
Scroll to Top