Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE CASĂ

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE CASĂ


 

Evaluarea caselor este ca şi în cazul apartamentelor cel mai des utilizată în relaţie cu obţinerea unui credit bancar, efectuarea unei tranzacţii sau în cazul declarării valorii impozabile a clădirii, şi poate fi efectuată exclusiv de către un expert evaluator acreditat ANEVAR.

Evaluare Case

În cadrul raportului de evaluare casă, evaluatorul analizează amplasamentul, tipologia construcţiei şi nu în ultimul rând nivelul de finisare pentru a poziţiona proprietatea evaluată în piaţă şi a utiliza cele mai potrivite informaţii cu privire la proprietăţi comparabile pentru estimarea valorii de piaţă.

În unele situaţii, de obicei când casele au utilizare de spaţiu de birouri, evaluatorul poate utiliza şi informaţii legate de chiriile de piaţă pentru utilizarea alternativă celei rezidenţiale.

Preţul rapoartelor de evaluare pentru case este în general cuprins între 100 euro şi 250 euro exclusiv TVA.


 

EVALUARE CASĂ ŞI TEREN

Evaluare casă şi teren presupune redactarea unui raport de evaluare imobil unde cea mai folosită metodă de evaluare este „metoda comparaţiilor” şi este folosită de toţi evaluatorii noştri ANEVAR, cât şi de evaluatorii noştri parteneri.

În cazul evaluarii casei şi terenului pentru impozitare, valoarea de impozitare este dată de „valoarea impozabilă” din raportul de evaluare, iar metoda de evaluare cea mai folosită este „metoda abordării prin cost” în cazul în care proprietatea este deţinută de o persoană juridică.

 
 
Scroll to Top