Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE IMOBILE BIROURI

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE IMOBILE BIROURI


 
Evaluare Imobile Birouri

Evaluarea imobilelor de birouri sau spaţii de birouri este una din specializările departamentului de evaluare imobiliară alActiv Property Services.

Am realizat de-a lungul anilor peste 300 de rapoarte de evaluare şi/sau re-evaluare imobile de birouri.

Realizăm în mod curent, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, următoarele tipuri de rapoarte de evaluare imobiliară:

  1. Evaluare spaţii de birouri
  2. Evaluare imobile de birouri
  3. Evaluarea proiectelor de birouri în dezvoltare

Evaluare imobilelor de birouri sau spaţii de birouri, este o evaluare complexă ce presupune în primul rând o experienţă profesională de minimum câţiva ani de practică imobiliară, şi, în al doilea rând, o înţelegere foarte bună a pieţei spaţiilor de birouri din principalele oraşe ale României.

Am realizat rapoarte de evaluare imobile birouri în majoritatea reşedinţelor de judeţ.

Am efectuat evaluări pentru clădiri de birouri în Bucureşti, evaluări imobile de birouri în Cluj, evaluări spaţii de birouri în Timişoara, evaluări clădiri de birouri în Iaşi și Constanța.

Ca şi la evaluările spaţiilor comerciale, legile în vigoare cu privire la taxarea proprietatii imobiliare prevăd cerinţa de evaluare imobiliară în vederea impozitării să fie realizată de persoanele fizice sau juridice la un interval de 5 ani.

Nerespectarea acestei solicitări legale dă dreptul Direcţiei de Impozitare şi Taxe Locală să impoziteze din oficiu proprietatea deţinută.

DORESC OFERTĂ

 

RAPORT EVALUARE IMOBIL - SCOP

Raportul de evaluare pentru imobile, inclusiv imobilele și spațiile de birouri, sunt realizate de experții noștri, dar şi de către partenerii noştri evaluatori imobiliari ANEVAR din teritoriu, pentru cele patru scopuri principale:

  1. Raport evaluare imobil pentru scop intern, adică pentru informarea periodică a Consiliilor de Administratie sau pentru restructurări de portofolii imobiliare;
  2. Evaluare imobile de birouri pentru garantarea împrumutului ipotecar
  3. Evaluarea imobilelor pentru impozitare
  4. Evaluare imobil pentru vânzare

Ca şi la evaluarea spaţiilor comerciale, rapoartele de evaluare includ în general și inspecţia clădirii, model solicitat de cele mai multe ori de băncile creditoare sau de către Direcţia pentru Impozite şi Taxe Locale pentru evaluarea imobilului pentru impozitare.

Alternativ, există cereri de rapoarte de evaluare imobiliară fără inspecţia clădirii, model solicitat în general în situaţia re-evaluărilor imobiliare pentru creditare bancară, sau de către bănci în cazul portofoliilor de proprietăţi pentru situaţii statistice.


 

SURSA INFORMAŢIILOR

În general, pentru determinarea valorii de piaţă într-un raport de evaluare de imobil birouri, metoda cea mai răspândită printre experţii evaluatori ANEVAR, este metoda capitalizării veniturilor, metodă ce presupune cunoaşterea în detaliu a pieţei spaţiilor de birouri şi a chiriilor de piaţă.

Principala sursă de informaţii pentru analiza chiriilor de piaţă este:


 

PREŢ EVALUARE IMOBILIARĂ BIROURI

Evaluare Spații Birouri

Diferenţa între preţul unui raport de evaluare pentru spaţiu de birouri şi raportul de evaluare pentru un proiect în dezvoltare este seminificativă. Ca şi la rapoartele pentru evaluarea centrelor comerciale, numărul chiriaşilor contribuie de asemenea la determinarea preţului evaluării imobiliare.

În mod indicativ, preţurile pentru evaluările imobilelor pentru birouri sunt următoarele:

  1. Evaluare spaţiu de birouri - preţ indicativ între 200 şi 400 euro + TVA per proprietate
  2. Evaluare clădiri de birouri - preţ indicativ între 400 şi 800 euro + TVA per proprietate
  3. Evaluare proiecte comerciale în dezvoltare - preţ indicativ între 400 şi 800 euro + TVA per proprietate

Se înţelege prin spaţiu de birouri, o parte dintr-o clădire de birouri dar poate să însemne un etaj, mai multe etaje sau o parte dintr-un etaj.

Preţurile rapoartelor de evaluare imobiliară de mai sus sunt aplicabile proprietăților pentru vânzare sau creditate în mod curent pe piaţa românească. În cazul evaluării clădirilor de birouri pentru impozitare, preţul evaluării imobiliare scade cu 10-20 % funcţie de mai mulţi factori, de la caz la caz, „sau” specifici proprietăţii imobiliare de evaluat.

 
 
Scroll to Top