Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUĂRI BUNURI MOBILE

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE BUNURI MOBILE


 

Evaluări bunuri mobile reprezintă determinarea valorii maşinilor, echipamentelor şi instalaţiilor (MEI) denumite generic „bunuri mobile” şi sunt cea mai largă categorie de bunuri ce pot face obiectul unei evaluări ANEVAR. Mobilitatea acestui tip de proprietăţi este caracteristica esenţială care le diferenţiază de proprietăţile imobiliare. De obicei bunurile mobile pentru care sunt solicitate evaluări au forme şi utilizări diferite în funcţie de industria în care se regăsesc. Ele pot fi bunuri mobile simple pentru care există o piaţă bine definită, cum ar fi autoturismele, utilaje agricole, utilaje de construcţii sau instalaţii şi echipamente complexe de producţie sau chiar instalaţii unicat ca dimensiuni şi utilizare

Evaluare Utilaje

Echipa de evaluatori de bunuri mobile angajaţi şi colaboratori ai Activ Property Services cuprinde un număr semnificativ de experţi evaluatori ANEVAR calificaţi pentru evaluarea bunurilor mobile, cele mai multe rapoarte de evaluare fiind întocmite pentru următoarele scopuri:

  1. Evaluarea bunurilor mobile pentru creditare
  2. Evaluarea bunurilor mobile pentru vânzare – cumpărare
  3. Evaluarea bunurilor mobile pentru scop intern

Rapoartele de evaluare pentru bunuri mobile sunt solicitate atât de persoane juridice cât şi persoane fizice, pentru toate scopurile enumerate anterior


 

METODE DE EVALUARE

Cele mai utilizate abordări pentru evaluarea bunurilor mobile sunt prin piaţă şi cost şi în situaţii în care aportul bunului mobil de evaluat la venitul unei companii poate fi izolat, abordarea prin venit. În cazul bunurilor mobile de larg consum, unde există o cerere şi o ofertă care poate fi măsurată, de exemplu autoturismele, cea mai indicată metodă este comparaţia de piaţă pentru care există o dinamică uşor de urmărit prin intermediul platformelor online de comercializare şi gradul ridicat de informaţii disponibile.

În cazul instalaţiilor complexe sau chiar unicat gradul de dificultate al evaluării bunurilor mobile este ridicat, evaluatorul fiind limitat de obicei la utilizarea abordărilor prin venit sau prin cost. Bunurile mobile nu fac obiectul impozitării, astfel încât cele mai multe solicitări pentru realizarea de evaluări de bunuri mobile sunt cu precădere pentru următoarele scopuri:

  1. Evaluare bunuri mobile pentru garantare
  2. Evaluare bunuri mobile pentru vânzare
  3. Evaluare bunuri mobile pentru raportare financiară


 

EVALUARE BUNURI MOBILE ONLINE

Compania noastră oferă posibilitatea, ca şi la celelalte tipuri de evaluări imobiliare online, că instrucţiunile şi determinarea scopului evaluării se poate realiza între Beneficiar şi noi atât prin email, cât şi prin intermediul aplicaţiilor video web ca Skype sau ZOOM, iar colectare datelor necesare redactării raportului de evaluare se poate realiza cu uşurinţă prin intermediul aplicaţiilor web de transfer.

Pentru realizarea rapoartelor de evaluare, sursele noastre principale de informare sunt variate şi pot diferi în funcţie de ramură de activitate sau tipul bunului mobil.


 

PREŢ EVALUARE BUNURI MOBILE

Preţurile pentru evaluarea bunurilor mobile sunt date de complexitatea bunului în relaţie directă cu numărul de ore alocate de evaluatorul autorizat ANEVAR pentru încheierea întregului proces de evaluare ce are ca rezultat final raportul de evaluare al bunului mobil. Preţurile evaluărilor sunt mai mici pentru categoriile de bunuri mobile de larg consum sau pentru care există o piaţă bine definită, respectiv autoturisme, echipamente IT, combine agricole sau tractoare şi sensibil mai mari pentru acele bunuri mobile sau instalaţii complexe pentru care procesul de evaluare este de o dificultate ridicată.

Evaluare Echipamente

Preţurile indicative pentru evaluarea bunurilor mobile sunt următoarele:

  1. Evaluare bunuri mobile pentru credit preţ indicativ între 100 şi 200 Euro + TVA per bun mobil
  2. Evaluare bunuri mobile pentru vânzare preţ indicativ între 150 şi 250 Euro + TVA per bun mobil
  3. Evaluare bunuri mobile pentru raportare financiară preţ indicativ între 100 şi 200 Euro + TVA per bun mobil
  4. Evaluare bunuri mobile complexe – preţul va fi determinat în baza unei cereri ferme în urma analizei complexităţii bunului şi estimarea numărului de ore necesare pentru încheierea cu succes a procesului de evaluare

Pentru evaluările unui număr mare de bunuri mobile, ACTIV PROPERTY SERVICES oferă discounturi de până la 30% din preţul evaluării pentru un singur bun mobil, discounturi ce pot fi cumulate şi cu alte reduceri pentru evaluări recurente.

 
 
Scroll to Top