Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE APARTAMENTE

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE APARTAMENTE


 

Evaluare apartament, blocuri, vile sau case este cu siguranţă cel mai vast sector al evaluării, generând cele mai multe solicitări atât din partea băncilor în vederea creditării împrumuturilor.

Evaluare Apartamente

De asemenea, echipa noastră de evaluatori imobiliari realizează evaluare apartament, sau alte unităţi locative, pentru impozitare sau scop intern.

Serviciile companiei noastre pentru evaluarea apartamentelor sau blocurilor de apartamente sunt adresate următoarelor tipuri de imobile:

 1. Evaluare apartament, în general pentru garantare împrumut
 2. Evaluare casă, atât pentru garantare cât şi pentru impozitare
 3. Evaluarea vilelor, atât pentru creditare cât şi pentru impozitare
 4. Evaluarea blocurilor de apartamente, în general pentru garantare
 5. Evaluarea proiectelor rezidenţiale în dezvoltare

Rapoartele de evaluare apartamente se întocmesc atât pentru persoanele juridice, cât şi pentru persoanele fizice deţinătoare de astfel de spaţii.

Pentru situaţia în care apartamentul, casă sau vila este folosită cu scop comercial, cum ar fi folosinţa ca birou de firmă, legile cu privire la impozitare prevăd realizarea unui raport de evaluare în vederea impozitării la un interval de 5 ani atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii.

Nerespectarea acestei solicitări legale atrage după sine impozitarea din oficiu a apartamentului cu 10% din ultima valoare declarată la DITL.


 

RAPORT EVALUARE APARTAMENT

Raportul evaluare apartament utilizează în cele mai multe cazuri „metoda comparaţiilor”. Aceasta este folosită de experţii noştri ANEVAR pentru toate scopurile evaluării, mai puţin pentru evaluarea imobilelor pentru impozitare.

Evaluare Case

În cazul cererii de evaluarea imobilelor pentru impozitare, valoarea de impozitare este dată de „valoarea impozabilă” din raportul de evaluare.

Raportul de evaluare apartament foloseşte „metoda abordării prin cost” în cazul în care proprietatea este deţinută de persoana fizică sau metoda administrativă în situaţia în care proprietatea este deţinută de o persoană juridică.

Cerinţele şi scopul evaluării imobiliare fac că rapoartele de evaluare să se împartă în două mari categorii:

 1. Raport evaluare apartament cu inspecţia apartamentului, cerere solicitată îndeosebi de băncile creditoare sau de către Direcţia pentru Impozite şi Taxe Locale pentru evaluările pentru impozitare
 2. Raport evaluare apartament fără inspecţia apartamentului, cerere solicitată mai ales în situaţia reevaluărilor imobiliare pentru creditare bancară sau de către bănci în cazul portofoliilor de proprietăţi pentru situaţii statistice


 

EVALUARE APARTAMENTE ONLINE

Evaluarea apartamentelor online, ca şi la celelalte tipuri de evaluări imobiliare online, instrucţiunile şi determinarea scopului evaluării se poate realiza între Beneficiar şi noi atât prin email, cât şi prin intermediul aplicaţiilor video web ca Skype sau ZOOM, iar colectare datelor necesare redactării raportului de evaluare se poate realiza cu uşurinţă prin intermediul aplicaţiilor web de transfer.

La fel, pentru predarea şi susţinerea rapoartelor de evaluare apartamentelor online, se se pot folosii aceleaşi metode web video sau de transfer de date populare.

Pentru realizarea rapoartelor de evaluare, sursele noastre principale de informare sunt: www.imobiliare.ro, www.olx.ro, www.storia.ro sau www.publi24.ro


 

PREŢ EVALUARE IMOBIL

Preţul evaluării imobilului rezideţial oferit de firma noastră este unul competitiv şi reflectă experienţa şi calitatea execuţiei rapoartelor de evaluare apartamente sau blocuri de apartamente.

Evaluare Bloc Apartamente

Majoritatea evaluatorilor imobiliari realizează în mod curent evaluări de apartamente, baza de comparaţii fiind destul de mare, iar sursa de informaţii fiind suficient de actualizată pentru o determinare corectă a valorii de piaţă.

Peste 90 % din rapoartele de evaluare pentru apartamente sunt solicitate de bănci în vederea creditării imobiliare. Realizarea acestor rapoarte de evaluare imobiliară se poate executa numai de firmele de evaluare acreditate de bănci, în general firme medii şi mari din sectorul evaluărilor.

Preţul rapoartelor de evaluare este limitat în bună măsură de grilele de preţ agreate cu băncile creditoare aşa încât preţul în piaţă nu diferă foarte mult între companii. Diferenţa o face calitatea raportului şi viteza realizării acestuia. În cazul nostru mărimea echipei noastre, multi-disciplinaritatea şi experienţa evaluatorilor ANEVAR interni sau colaboratori face diferenţa în situaţii de competiţie.

Preţurile indicative pentru evaluările apartamentelor sau a caselor sunt următoarele:

 1. Evaluare apartament preţ indicativ între 80 şi 150 euro + TVA per proprietate
 2. Evaluare casă preţ indicativ între 100 şi 250 euro + TVA per proprietate
 3. Evaluare vilă preţ indicativ între 100 şi 250 euro + TVA per proprietate
 4. Evaluare bloc de apartamente preţ indicativ între 400 şi 800 euro + TVA per proprietate
 5. Evaluare proiecte rezidenţiale în dezvoltare preţ indicativ între 500 şi 1.500 euro + TVA per proiect

Pentru cazul evaluării apartamentelor sau a altor unităţi locative, preţul evaluării imobiliare pentru impozitare scade cu 5 - 10 % funcţie de perioada în care se realizează evaluarea şi complexitatea constructivă a clădirii.


 

AGREĂRILE NOASTE BANCARE

ACTIV PROPERTY SERVICES lucrează în mod curent şi este agreată ca evaluator autorizat pentru mai multe bănci comerciale din România. Principalele agreări/colaborări pe care le avem sunt:

 1. UNICREDIT BANK România – creditare imobiliară
 2. BRD Societe Generale – creditare imobiliară
 3. ALPHA BANK România – creditare imobiliară
 4. FIRST BANK România (fost Piraeus Bank) – scop intern şi creditare imobiliară
 5. CREDIT AGRICOLE România – scop intern şi creditare imobiliară
 6. Banca Comercială Română – scop intern şi în curs de acreditare pentru creditare imobiliară
 7. Intesa Bank – scop intern

 
 
Scroll to Top