Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE TERENURI

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE TERENURI


 

Evaluarea terenurilor este împărţită în două mari categorii, respectiv evaluarea terenurilor intravilane şi evaluarea terenurilor extravilane. Majoritatea solicitărilor de evaluare imobiliară sunt pentru evaluarea terenurilor intravilane, fie că aceste terenuri au destinaţie comercială – pe care pot fi dezvoltate magazine sau spaţii de birouri, teren rezidenţial său teren industrial.

Evaluare Terenuri Comerciale

Pentru evaluarea terenurilor extravilane avem experienţa în evaluarea tuturor tipurilor de terenuri, evaluare teren agricol, evaluare teren neproductiv, evaluare teren fâneţe sau evaluare păduri. Experienţa evaluatorilor imobiliari autorizaţi ANEVAR din cadrul companiei noastre, colaboratori sau angajaţi, este răspândită la nivel naţional şi acoperă toate tipurile de evaluare imobiliară solicitate în general pentru următoarele scopuri:

 1. Evaluarea terenurilor pentru creditare
 2. Evaluarea terenurilor pentru vânzare – cumpărare
 3. Evaluarea terenurilor pentru scop intern
 4. Evaluarea terenurilor pentru raportare financiară
 5. Studiu pentru Cea Mai Bună Utilizare a terenului pentru dezvoltare

Rapoartele de evaluare pentru terenuri sunt solicitate atât de persoane juridice cât şi persoane fizice, pentru toate scopurile enumerate anterior.


 

METODE DE EVALUARE

Cea mai utilizată abordare de către evaluatorii autorizaţi ANEVAR pentru estimarea valorii de piaţă a unui teren, teren intravilan său teren extravilan, este abordarea prin piaţa – metoda comparaţiilor, cea mai indicată abordare şi cu cea mai mare acurateţe în evaluarea terenului. În evaluarea terenurilor intravilane, fie că este vorba despre evaluarea unui teren comercial, teren rezidenţial său teren industrial, cele mai importante aspecte în estimarea unei valori de piaţa cu acurateţe sunt informaţiile legate de regimul de urbanism, care definesc caracteristicile dezvoltărilor imobiliare permise, amplasamentul terenului şi caracterul zonei şi nu în ultimul rând suprafaţa terenului.

Evaluare Terenuri Agricole

În cadrul studiului pentru Cea Mai Bună Utilizare (CMBU) evaluatorul imobiliar determina pe baza informaţiilor culese din piaţă şi a caracteristicilor intrinseci ale terenului scenariul în care o dezvoltare imobiliară este „Fizic posibilă”, „Legal permisă”, „Fezabila financiar” şi „Maxim productivă”. Abordarea în determinarea CMBU este tehnica reziduală în care sunt comparate elementele de cost şi de venit ale scenariului propus, fundamentate pe baza celor mai recente informaţii din piaţă şi surse recomandate de ANEVAR.

În funcţie de scopul evaluării terenului, raportul de evaluare poate avea mai multe destinaţii:

 1. Evaluare teren pentru garantare
 2. Evaluare teren pentru vânzare
 3. Evaluare teren pentru raportare financiară
 4. Studiu Cea Mai Bună Utilizare (CMBU)


 

EVALUARE TEREN ONLINE

Activ Property Services oferă posibilitatea, ca şi la celelalte tipuri de evaluări imobiliare online, că instrucţiunile şi determinarea scopului evaluării se poate realiza între Beneficiar şi noi atât prin email, cât şi prin intermediul aplicaţiilor video web ca Skype sau ZOOM, iar colectare datelor necesare redactării raportului de evaluare se poate realiza cu uşurinţă prin intermediul aplicaţiilor web de transfer.

La fel, pentru predarea şi susţinerea rapoartelor de evaluare a terenurilor online, se se pot folosii aceleaşi metode web video sau de transfer de date populare.

Pentru realizarea rapoartelor de evaluare, sursele noastre principale de informare sunt: www.terenuri-vanzare-romania.ro, www.imobiliare.ro, www.olx.ro, www.storia.ro sau www.publi24.ro


 

PREŢ EVALUARE TERENURI

Preţurile pentru evaluarea terenurilor sunt competitive şi garantează furnizarea de rapoarte de evaluare pentru terenuri la un nivel calitativ ridicat. Experienţa noastră este susţinută de bază de date în care acumulam informaţii de peste 20 de ani şi nivelul ridicat de profesionalism al colaboratorilor ACTIV PROPERTY SERVICES din teritoriu.

Majoritatea evaluărilor terenurilor sunt solicitate pentru garantare bancară în legătură cu dezvoltarea acestora, precum şi pentru a susţine o decizie de vânzare sau în sprijinirea companiilor în pregătirea documentaţiilor pentru raportarea financiară anuală în care se estimează „valoarea justă” a terenului.

Ca şi în cazul evaluării de apartamente sau evaluării caselor, evaluarea terenului pentru scopul obţinerii unui credit poate face obiectul unui tarif prestabilit în funcţie de bancă pentru care se solicita raportul de evaluare.

Preţurile indicative pentru evaluarea unui teren sunt următoarele:

 1. Evaluare teren pentru credit preţ indicativ între 200 şi 600 Euro + TVA per teren
 2. Evaluare teren pentru vânzare preţ indicativ între 300 şi 800 Euro + TVA per teren
 3. Evaluare teren pentru raportare financiară preţ indicativ între 200 şi 600 Euro + TVA per teren
 4. Studiu Cea Mai Bună Utilizare preţ indicativ – de la 900 Euro + TVA per teren

Pentru evaluările de portofolii de terenuri ACTIV PROPERTY SERVICES oferă discounturi de până la 30% din preţul evaluării pentru un singur teren, discounturi ce pot fi cumulate şi cu alte reduceri pentru reevaluări periodice.


 

AGREĂRILE NOASTE BANCARE

ACTIV PROPERTY SERVICES lucrează în mod curent şi este agreată ca evaluator autorizat pentru mai multe bănci comerciale din România. Principalele colaborări pe care le avem sunt:

 1. UNICREDIT BANK România – creditare imobiliară
 2. BRD Societe Generale – creditare imobiliară
 3. ALPHA BANK România – creditare imobiliară
 4. FIRST BANK România (fost Piraeus Bank) – scop intern şi creditare imobiliară
 5. CREDIT AGRICOLE România – scop intern şi creditare imobiliară
 6. Banca Comercială Română – scop intern şi în curs de acreditare pentru creditare imobiliară
 7. Intesa Bank – scop intern

 
 
Scroll to Top