Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluări mobiliare

EVALUARE LOCUINȚA - VILĂ

Regulated by RICS
TCN Worldwide

EVALUARE LOCUINȚA - VILĂ


 
Evaluare Locuinţă

Evaluarea locuinţelor de tip vilă este, ca şi în cazul apartamentelor, cel mai des utilizată în relaţie cu obţinerea unui credit bancar, efectuarea unei tranzacţii, sau pentru determinarea valorii impozabile a clădirii (pentru uz comercial), şi poate fi efectuată exclusiv de către un expert evaluator acreditat ANEVAR.

În cadrul raportului de evaluare a unei vile, evaluatorul analizează amplasamentul, tipologia construcţiei şi nu în ultimul rând nivelul de finisare pentru a poziţiona proprietatea evaluată în piaţă şi a utiliza cele mai potrivite informaţii cu privire la proprietăţi comparabile pentru estimarea valorii de piaţă.

În unele situaţii, de obicei când vilele au utilizare de spaţiu de birouri, evaluatorul poate utiliza şi informaţii legate de chiriile de piaţă pentru utilizarea alternativă celei rezidenţiale.

Preţul rapoartelor de evaluare a locuinţelor pornește de la 350 euro exclusiv TVA pentru o vilă cu regim de înălţime P+1.

DORESC OFERTĂ

 

EVALUARE LOCUINŢĂ - METODE

Evaluare locuintei si al terenului aferent presupune redactarea unui raport de evaluare imobiliara unde cea mai folosită metodă de evaluare este „metoda comparaţiilor”. Aceasta este folosită de toţi evaluatorii noştri ANEVAR, atat de cei angajati proprii, cât şi de evaluatorii noştri parteneri.

În cazul evaluării locuinței pentru impozitare, valoarea de impozitare este dată de „valoarea impozabilă” din raportul de evaluare, iar metoda de evaluare cea mai folosită este „metoda abordării prin cost”, în cazul în care proprietatea este deţinută de persoana fizică sau metoda administrativă în situaţia în care proprietatea este deţinută de o persoană juridică.

 
 
Scroll to Top