Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Mai multe informații

Evaluare Imobiliară

EVALUARE IMOBILIARĂ

Regulated by RICS
TCN Worldwide

BLOG


Evaluare imobiliară



De ce ai nevoie de o evaluare imobiliara pentru o proprietate pe care vrei sa o vinzi sau sa o cumperi?

O evaluare imobiliară este un proces important atât pentru vânzarea, cât și pentru cumpărarea unei proprietăți imobiliare, iar aceasta poate fi efectuată doar de către un evaluator imobiliar profesionist și autorizat ANEVAR.

De ce este necesară o evaluare imobiliară? Există câteva aspecte importante pentru care ar trebui să iei in calcul această avariantă dacă te hotăraști să vinzi sau sa cumperi o proprietate:


Determinarea valorii corecte a proprietății

Un evaluator profesionist oferă o evaluare obiectivă a proprietății imobiliare, luând în considerare diferitele caracteristici ale proprietății, precum amplasamentul, dimensiunile, condiția generală, facilitățile și piața locală. O evaluare corectă este extrem de importantă pentru a stabili un preț corect și echitabil în timpul procesului de vânzare sau de cumpărare.


Negociere eficientă

O evaluare imobiliară solidă poate servi drept bază obiectivă în timpul negocierilor cu potențialii cumpărători sau vânzători. Indiferent dacă sunteți cumpărător sau vânzător, aveți nevoie de informații precise despre valoarea proprietății pentru a putea negocia în mod corespunzător și pentru a ajunge la un acord avantajos.


Reducerea timpului de vânzare / cumpărare

O evaluare corectă va aduce ca rezultat un preț cât mai aprope de cel real. Prezentarea unui raport de evaluare detaliat va înlatura dubiile, va reduce timpul de negociere și va face ca procesul de vânzare-cumărare sa fie unul cât mai rapid.


Finanțare și asigurare

În multe cazuri, băncile și instituțiile de creditare solicită o evaluare imobiliară pentru a stabilii valoarea proprietății înainte de a acorda un împrumut ipotecar.



Evaluarea imobiliară este, de asemenea, necesară pentru a obține o asigurare adecvată a proprietății, asigurându-vă că aceasta este protejată în mod corespunzător.

Pentru a realiza un raport de evaluare cât mai corect și complet, există mai multe modalități de estimare a valorii de piață de către evaluator. Cele 3 mari abordări, sau cele trei instrumente pe care evaluatorul de proprietăți imobiliare le are la dispoziție sunt: abordarea prin piață, abordarea prin venit și abordarea prin cost.

În practică, evaluările imobiliare pot combina mai multe metode pentru a obține o valoare mai precisă și echilibrată. De asemenea, evaluarea imobiliară implică și alte aspecte, cum ar fi analiza documentelor și titlurilor de proprietate, inspecții fizice ale proprietății și evaluarea factorilor de mediu sau de piață care pot influența valoarea proprietății.

Alegerea unui evaluator imobiliar de încredere este importantă pentru a vă asigura că evaluarea este obiectivă, precisă și realizată în conformitate cu standardele și reglementările în vigoare. Indiferent de opțiunea aleasă, este important să verificați calificările și experiența evaluatorului imobiliar înainte de a angaja serviciile sale. Asigurați-vă că evaluatorul are o licență valabilă și că este familiarizat cu piața locală și tipul de proprietate pe care doriți să îl evaluați.

De asemenea, este important să rețineți că, în anumite cazuri, o bancă sau o instituție de creditare vă poate solicita să utilizați un evaluator imobiliar specific sau din lista lor acreditată pentru evaluarea unei proprietăți în cadrul unei tranzacții de împrumut ipotecar. Evaluatorii Activ Property Services colaboreaza cu banci precum Unicredit, First Bank, Alpha Bank.

În concluzie, o evaluare imobiliară este esențială în procesul de vânzare sau cumpărare a unei proprietăți, oferind informații obiective și fundamentate, facilitând negocierile și asigurându-vă că luați decizii informate și avantajoase din punct de vedere financiar.

Scroll to Top